viernes, 19 de marzo de 2010

Concert del Grup i Cor PROESO

El passat diumenge, 14 de març, el grup PROESO novament ens sorprenia amb un altre episodi del seu bon quefer bandístic. Als titubejants i poc concorreguts inicis estivals de Cullera , va seguir una més acurada posada en escena en el Monestir de la Valldigna en la tardor de l‘any passat.

Ara, anhelant la primavera en un hivern que no s’acaba, ens regalen una vibrant i multitudinària estrena de la didàctica i multidisciplinar “Mare Nostrum” del mateix director del grup instrumental: Toni Giménez Cerezo. La narració de Nelson Seguí molt professional i a to amb el discórrer de la peça.

En aquesta ocasió vora vuitanta professors i professores de música dels instituts valencians omplien la part de l’escenari corresponent a la banda; mentre altre professorat -de música i d’altres matèries- es diluïen estratègicament entre la multitud desparramada del cor PROESO.

Amb la incorporació del cor PROESO, integrat per de més de tres-centes persones dels cors d’una vintena d’instituts, el grup instrumental PROESO fa una passa endavant en el seu propòsit d’implicar al seu alumnat en la vivència i l’estima d’allò que ens identifica com a poble: la música. Elena Baviera sap les hores que han passat al Sanchis Guarner de Silla, des de Nadal fins al diumenge passat, per conjuntar i harmonitzar el millor possible aquest variat i dispers conjunt de veus de tot arreu del país.

Al descans, el coordinador general d’aquest munt de gent, Angel Rabasa (clarinet), impressionat en vore que allò funcionava (i com funcionava !) quasi no va poder acabar les seues paraules d’agraïment als col·laboradors que des de sempre havien confiat en el projecte.

Una vegada més (i van ...) el professorat de música de l’ESO d’aquest país ultrapassa les portes de les aules i les tanques dels instituts per fer de la música alguna cosa més que l’assignatura que cal cursar i aprovar, per fer també MÉS QUE MÚSICA.

Des de València per a acicastello.

Lluís Π

Per a vorer l'àlbum de fotos del concert de PROESO piqueu ací

Per a vorer al programa amb format pdf piqueu ací

NB: Podeu jugar a buscar en les fotos a la gent de Castelló, que també la hi ha implicada (com no !) en aquest projecte innovador.

No hay comentarios:

Publicar un comentario